Formació

Correspon a l’àrea de formació i investigació teòrica de l’associació.

El treball que desenvolupa Clínica en les fronteres s’identifica per la particular forma de la seva praxis clínica, consistent a organitzar equips terapèutics en el bastiment de la cura. Cada cas exigeix una solució singular, i cada procés un equip diferent. Aquest procediment posa en joc les riqueses i les dificultats de la convivència sota un mateix sostre de diferents llenguatges i concepcions clíniques. Per això, una de les tasques essencials en la construcció dels equips és trobar una “llengua franca” que permeti l’exercici del diàleg i que, alhora, respecti l’homogeneïtat dels membres de l’equip. A aquesta qüestió s’hi afegeix la dificultat que presenten les transferències desplegades en els diferents moments de l’evolució del cas. Es tracta, fonamentalment, dels canvis produïts en els llocs i en les funcions atorgades als terapeutes que operen en la cura, circumstància que exigeix una gran plasticitat en els moviments de l’equip i una reformulació contínua del procés.

La formació en totes les variants possibles, tant les internes com les dirigides cap a l’exterior, haurà de contribuir a la construcció d’un teixit social i professional en el qual es pugui parlar, amb total llibertat i des de diferents posicions teòriques, del fenomen actual de la clínica.

L’objectiu primordial de l’associació és propiciar un espai obert a la participació activa i al diàleg serè en el debat de les qüestions fonamentals de la clínica, per tal de reobrir els interrogants i les línies d’investigació al voltant dels problemes plantejats en el nostre camp.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s