Tallers de clínica psicoanalítica

Ginger_RogerAquesta proposta de treball es troba en la intersecció d’un ampli camp d’elaboració entre la presentació clínica i la formació teòrica. No és estrictament un grup d’estudi teòric, ni té el perfil d’una supervisió.

Es tracta d’emprar petites vinyetes clíniques, escenes de forta càrrega simbòlica en la seva representació, pertanyents a la pròpia experiència o bé extretes de la literatura psicoanalítica clàssica, per convertir-les en plataformes d’estudi i discussió dels grans eixos que travessen la nostra pràctica: el dispositiu analític, la transferència, el lloc de l’escolta, la interpretació, el gaudi del símptoma, l’entrada i la fi de l’anàlisi. Aquestes qüestions no són, possiblement, les úniques que atrauen la nostra atenció; qualsevol que sigui el tema abordat, procurem crear les condicions d’un diàleg profund sobre la feina psicoanalítica.

El nostre gran tema és la clínica psicoanalítica amb els seus avatars. La tractem des dels obstacles i les dificultats que presenta i busquem, amb amplitud de mires, dins de l’àmplia i rica literatura psicoanalítica, les propostes teòriques dels diversos autors. La lliure elecció dels textos ens permet conèixer les posicions teòriques sobre els grans temes clínics.

El treball es fa en grups petits, amb una periodicitat quinzenal i en sessions de 90 minuts de durada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s