Prevenció en l’àmbit educatiu

Les intervencions preventives de Clínica en les fronteres unifiquen la prevenció i la promoció de la salut en una mateixa acció, ajustant-se sempre a les recomanacions de l’OMS (2004) sobre les activitats de promoció de la salut i de prevenció de malalties (factors de risc i de protecció o resiliència).

La societat actual exigeix que les autoritats educatives no es limitin a transmetre coneixements, sinó que ajudin les famílies i la societat a formar persones capaces de viure-hi i conviure-hi, que sàpiguen desenvolupar el seu projecte vital i social i que puguin fer-se càrrec de la seva pròpia vida responsabilitzant-se dels seus actes i de les seves decisions.

La proposta educativa de Clínica en les fronteres en l’àmbit educatiu té dos objectius: l’un és analitzar i estudiar de quina manera incideixen les pràctiques socials en el desenvolupament de la subjectivitat dels infants i els joves; l’altre és proporcionar eines per enfortir la personalitat dels joves, rescatant i estimulant les àrees que més es ressenten de la pressió de la forma de vida actual. Per aconseguir-ho, cal estimular el sentit crític i la capacitat de diàleg, incrementar el sentiment de respecte vers la identitat pròpia i la de l’altre i promoure la solidaritat entre altres elements. Es tracta, en el fons, de rescatar els valors de l’humanisme. A través d’aquests programes, C.fronts vol establir un pont, un apropament i un diàleg entre l’àmbit de la salut i l’educatiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s