Programa d’Enfortiment de la Personalitat

El Programa d’Enfortiment de la Personalitat (PEP), d’intervenció primària general, està adreçat a infants i joves de fins a 16 anys. Inclou tant els mateixos alumnes com els seus pares i professors.

Considerem que tant la família com l’escola constitueixen els llocs privilegiats on els infants i els joves aprenen a través de l’experiència. Per tant, és en els entorns naturals on es poden generar les experiències d’aprenentatge susceptibles d’actuar com a factors de protecció i reducció de les conductes de risc.

L’estratègia preventiva del programa consisteix a estimular i obrir el desenvolupament personal d’hàbits, actituds, valors i habilitats socials saludables que ajudin a enfortir la personalitat dels nostres infants i joves. Això s’aconsegueix, en primer lloc, treballant la detecció dels factors de risc o “conductes tipus de risc” que fan que la infància i la joventut siguin més vulnerables en determinades situacions; i en segon lloc, ajudant els alumnes perquè puguin desenvolupar per ells mateixos els factors de protecció corresponents.

La metodologia es lúdica, activa i participativa, i s’articula al voltant de contes, pel·lícules, jocs, dinàmiques i grups de discussió. La información que s’aporta està condicionada als propis interessos del grup, i es dóna en funció de l’edat i les característiques de cadascun d’aquests grups.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s