Fronteres internes de la psicoanàlisi

Hermaphroditus_statueAcaba de concloure un cicle el títol del qual, “Diàlegs en les fronteres”, ens ha permès transitar per regions que es troben en els límits mateixos de la clínica i la teoria psicoanalítica. Quan encara no s’han esvaït els ecos de les veus convidades, ens veiem obligats a obrir un nou espai per a l’any vinent. Aquest cop dedicarem els nostres esforços a la realització de seminaris curts sobre diversos temes, portadors tots ells d’una alta càrrega d’incertesa. Batejarem les nostres trobades dels tercers dijous de cada mes amb el nom propi de “Fronteres internes de la psicoanàlisi”.

No és la nostra intenció conduir un debat sobre les continues i múltiples divisions que han travessat el camp psicoanalític, sinó desenvolupar amb un discurs clar les qüestions fonamentals de la teoria i la pràctica posseïdores, cadascuna d’elles, d’una potent força interior capaç de mobilitzar les nostres idees.

Els conceptes no són immutables, i encara menys definitius, en una teoria feta de conjectures. Vet aquí, en aquest nus freudià, la riquesa de la psicoanàlisi. Es tracta, simplement, d’endinsar-se amb obertura de mires en aquestes cruïlles, de vegades ambigües i contradictòries, però sempre de gran calatge teòric. Cada psicoanalista ha d’aventurar-se en aquestes zones imprecises, no per segellar-les i clausurar-les amb un pensament tancat, sinó tot al contrari, per trobar en aquesta recerca la seva pròpia manera de pensar, dir y fer, en la pràctica.

Les sessions comencen el 18 de setembre de 2014 i tindran lloc, com sempre, el tercer dijous de cada mes, a les 20h, al centre Pompeia de Barcelona. Riera de Sant Miquel, 1 bis.

¿La verdad del sexo es un solo sexo verdadero?
(Seminari a càrrec d’Adolfo Berenstein)

Audios de ¿La verdad del sexo es un solo sexo verdadero?

Anuncis